top of page
  • modernabilisim

Online İnşaat Ruhsatı

Belediye binalarında görülen kalabalığın önemli bir kısmını imar ve şehircilik müdürlüklerine başvuru veya iş takibi için gelen vatandaşlar oluşturuyor. İnşaat ruhsatından imar iznine bir çok işlem elden evrak alınarak yapıldığı ve çok sayıda belge gerektiği için vatandaşlar, sürekli olarak başvuru dosyasını teslim etmek, eksik evraklarını tamalamak, projelerinin durumunu sorgulamak, projedeki düzeltmeler konusunda bilgi almak ve yeni projesi teslim etmek için belediyenin kapısını aşındırıyor. Bu, hem vatandaş ve memurlarda yarattığı bıkkınlığın yanı sıra içinde bulunduğumuz salgın döneminde toplum sağlığını da tehlikeye sokan bir durum.


Aslında bu işlemleri, elektronik ortamda vatandaşı belediyeye getirmeden ve memuru evrak kalabalığına boğmadan yapmak mümkün. Hem de GEODI sayesinde çok daha hızlı ve ucuz ve etkin şekilde. Sistem, kurumsal içerik yönetim yazılımımız GEODI üzerine yapılandırılmıştır, kamu ve özel sektörde yurt içi ve dışında onlarca referansı mevcuttur.


Aksaray Belediyesi ve Artvin İl Özel İdaresi GEODİ’yi İnşaat Ruhsat süreçlerinde halihazırda kullanan aktif referanslarımızdır. Artvin İl Özel İdaresi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz webinar’ın kaydını aşağıdaki linkte izleyebilirsiniz;




Bu sistem sayesinde;

  • Müellifler, plan onaylanana kadar defalarca çıktı almanın, başvuru ve takip için belediyeye gelmenin veya personel göndermenin mali ve fiziki yüklerinden kurtulurlar. GEODI vatandaş memnuniyeti yaratır.

  • Onay sürecinde mimari, statik, elektrik ve diğer tüm denetleyicilerin birbirlerin beklemeleri gerekmez. Eş zamanlı çalışarak süreci hızlandırabilirler. Yasal olarak 15 gün fiiliyatta daha uzun olan cevap süresi GEODI kullanıcılarında 5 güne indirilmiştir.

  • Yüklenen planlar üzerinde detaylı inceleme yapma, not alma, ölçme, ve önceki versiyonlarla karşılaştırma yetenekleri sunan GEODI bu görüntüleme işlemi için ilave bir lisansa ihtiyaç duymaz. Böylece çizim programları için her çalışanınıza lisans almak zorunda kalmazsınız.

  • Belediye çalışanları her yapı için yüzlerce sayfayı, kilolarca ağırlıkta klasörleri taşıma, tasnif etme ve arşivleme yükünden kurtulur. Dijital arşiv kendiliğinden oluşur ve aranabilir hale gelir.

  • Her bir çalışanın üzerindeki iş yükü, günlük haftalık aylık performansları, her bir projenin güncel durumu yüneticiler için bir tıkla ulaşılabilir hazır raporlar olarak sunulur.

  • GEODI, diğer sistemlerinizle (EBYS, MIS, CBS, dijital arşiv vs.) entegre olarak o programlardaki bilgileri de tek yerden sorgulama imkanı verir. Sunulan açık API’ler ile diğer yazılımlarınızda GEODI’deki bilgileri kullanabilirsiniz.

  • CBS sisteminizdeki kayıtlar gelen başvurularla otomatik olarak ilişkilendirilerek harita üzerinde görünmesine ve harita üzerinde arama yapılmasına imkan sağlar.

  • Yalnızca yapısal veriler değil, taranmış dökümanlar da GEODI’nin OCR özelliği sayesinde ayrı bir indeks girişi olmadan arabanilir.

  • Yetkilendirme altyapısı sayesinde dış kullanıcılar yalnızca kendi projeleri için sorgu ekleme ve çıkarma yapabilir. Bu sayede belediyeye gelmeden, telefon etmeden proje durumlarını takip edebilirler. Ayrıca e-mail ve SMS bilgilendirme özellikleri sayesinde başvurularına cevap aldıklarında anında haberdar olurlar.

  • Eş zamanlı kullanıcı için lisanslandığından sınırsız ilave kullanıcı oluşturabilir ama aynı anda iş yükü artmazsa lisans arttırmak zorunda kalmazsınız.

  • Onaylanabilir hale gelen planı ister yazdırıp ıslak imza ile isteseniz e-imzalı olarak dijital ortamda muhafaza edebilirsiniz.

  • Bu sistem sayesinde belediye, hem zaman hem para hem de prestij kazanır.

Bunlar gibi onlarca avataj sunan GEODI hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve canlı demo almak için lütfen bizi hemen arayın.


0545 663 37 62


271 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page