top of page
  • modernabilisim

E-Fatura Nedir?

Güncelleme tarihi: 25 Eyl 2019

E-Fatura Nedir?
E-Fatura, faturalarınızı gönderip, alabileceğiniz, faturalarınızı saklayabileceğiniz, dijital olarak elektronik bir şekilde faturalarını görüntüleyebileceğiniz, kağıt masraflarından sizleri kurtaran bir sistemidir.
E-Fatura Mükellefi misiniz?
2014 yılı veya daha sonraki takip eden dönemlerde brüt olarak satış hasılatlarınız 10 Milyon TL ve üzeri olan tüm kurum ve kuruluşlar 421 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu kapsamın e-Fatura mükellefidir.
E-Fatura ve E-defter Kullanımında Yeni Düzenleme!
GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı), yayınladığı taslak tebliğ ile elektronik belge ve e-defter sistemlerinin geniş kitleye hitap etmesi amacıyla 454 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde değişiklik yapacağını dile getirmişti. Ekim ayında yayına giren taslak tebliğ ile mükellef sayısının arttırılması ve mükelleflerin kağıt belge düzenlemekten dolayı olağan maliyetlerinde tasarruf edinilmesi bekleniyor.
Geçiş için ciro sınırı düşürülecek!
Vergi Usul Kanunu Taslak Tebliği’nde yer alan açıklamaların özeti şu şekilde
· 2017 yılında ya da sonrasında gelen hesap dönemlerinde brüt satış hasılatı 5 Milyon TL ve üstü olan mükellefler için e-defter veelektronik fatura sistemlerine geçiş zorunluluğu geldi.
· 5 Milyon TL ciro şartını 2017 yılında sağlamış olan mükelleflerin 1 Ocak 2020 tarihinde, 2018 ya da sonrasında gelen dönemde sağlayanların ise ilgili hesap dönemini izleyen ikinci yılın başından itibaren,
· EPDK’dan lisans alımı veya ÖTV mükellefiyet tesisini 2018 yılında gerçekleştiren mükelleflerin 1 Temmuz 2019 ve sonrasında gerçekleştirenlerin ise ilgili işlemin gerçekleştirildiği ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-Defter ve e-Fatura uygulamalarına geçmesi zorunlu olacaktır.
· İhracat faturaları ile yolcu beraberi eşya ihracı faturaların e-fatura olarak düzenlenmesine ek olarak bavul ticareti kapsamında kağıt üzerinde hazırlanan Özel Faturalar da artık e-fatura olarak düzenlenecektir.

E-Fatura Avantajları?
· Fatura kaybolma, fatura çıktısı alma, kağıt masrafı derdinden kurtulmuş olursunuz
· Masraf kalemlerinizi düşürerek, iş gücünüzü artırabilirsiniz.
· E-Fatura ile faturalaşma sürelerinizi saatlerden, dakikalara düşürerek zamandan avantaj sağlayabilirsiniz.
· E-Fatura ile beraber kâğıt faturalardan kurtuluyorsunuz. Dijital faturalaşmaya geçerek hem doğaya hem de şirket bütçenizekatkıda bulunmuş olursunuz.
· E-Fatura sistemi ile beraber geçmişe dönük fatura arama ve bunun için vakit kaybetme derdi ortadan kalkıyor. Uyumsoft e-Fatura ile beraber dilediğiniz kadar faturalarınızı dijital arşiv sayesinde anında parmaklarınız ucuna getiriyoruz.
· E-Fatura sisteminin güvenliği sayesinde şirketiniz fatura bilgileri güven altında ve sizden başkası bunu görüntüleyemez aynı zamanda siz de başka firmaların fatura bilgilerini görüntüleyemezsiniz.
· E-Fatura sayesinde maliyetlerinizi TL olarak değil, Kuruşa düşürerekavantaja geçebilirsiniz.
· E-Fatura ile beraber Noter Onay maliyetlerini ortadan kaldırabilirsiniz.

E-Fatura Nasıl Kesilir?
E-Fatura nasıl kesilir konusuna girmeden önce e-fatura avantajlarının altını çizmek doğru olacaktır. Tahsilatlar ve ödemeler göz önünde bulundurulduğunda işlerin hızlanması ve sorumlulukların azalması yönü ile e-fatura işletmelere oldukça büyük katkı sağlamaktadır. Zira e-fatura işlemlerinin interaktif bir ortamda yapılmasına bağlı olarak yapılan her türlü işlem anında müşterinizin ya da tedarikçinizin ekranlarına düşecektir. Bu sayede fatura bekleme ya da fatura iletme gibi sorunlar ve zaman kayıpları ortadan kalkacaktır. Ayrıca düzenli ve zamanında ödemelerin de e-fatura sistemi sayesinde yapılması ve vergilendirilmenin adil olarak uygulanması için büyük önem taşımaktadır.

e-fatura
E-Fatura Ekran Görüntüsü

E-Fatura Özellikleri
İster cepten, ister tabletten isterseniz de Bilgisayardan, cihaz sınırlamanız olmadan faturalarınıza erişim sağlayabilirsiniz.
İsterseniz evden, isterseniz işten e-Fatura uygulamalarına erişim sağlayabilir zaman ve mekan kısıtlamasına takılmazsınız.
Faturalarınızı mail sistemi gibi TASLAK oluşturarak, taslak üzerinden çalışma sağlayabilirsiniz.
Fatura sınırlanmasını yaşamadan toplu olarak fatura gönderimi sağlayabilirsiniz.
Uyumsoft E-Fatura sayesinde, bakım ve güvenlik gibi önemli güncellemeler ile uğraşmadan sürekli güncel ve sürekli hızlı işlem yapabilirsiniz.
E-fatura ile fatura bastırmanın matbaa ve kağıt maliyetlerinden kurtulursunuz.
Faturalarınızı müşterilerinize ulaştırmak için yaptığınız posta, kargo, kurye gibi maliyetlerden kurtulursunuz.
E-arşiv fatura sayesinde müşteriniz e-fatura mükellefi olmasa bile keseceğiniz e-faturaları elektronik ortamda masrafsız şekilde gönderebilirsiniz.
Biriken faturalarınızın tasnif edilmesi, arşivlenmesi ve saklanması hem zahmetli hem de riskli bir iştir. E-fatura sayesinde gelen ve giden tüm faturalarınız elektronik ortamda (minimum 10 yıl boyunca) saklanır ve yedeklenir.
Elektronik ortamdaki faturalarınızın güvenliği şifreli olarak Uyumsoft tarafından sağlanır ve yalnızca sizin erişiminize açıktır.
Kağıt kullanımını azaltarak çevreye zarar vermekten kurtulursunuz.
Kullanım ve erişim konusunda Türkiye’nin alanında en iyi çağrı merkezinden sınırsız destek alabilirsiniz.
E-Fatura ve diğer e- dönüşüm uygulamaları konusunda en hızlı ve hesaplı çözüm için bizimle irtibata geçin.


44 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page