top of page
  • modernabilisim

E-Fatura ve Mali Mühür Başvurusu Nasıl Yapılır?

Güncelleme tarihi: 20 Ara 2019

Bir önceki yazımızda e-fatura’nın ne olduğunu ve avantajlarını incelemiştik. Şimdi e-fatura kullanmaya nasıl başlayacağımızı görelim.


E-fatura’ya geçme zorunluluğu olan veya zorunlu olmasa da getirdiği avantajlardan yararlanmak isteyen vergi mükellefleri öncelikle e-faturayı onaylayacakları imza veya mühürlerini edinmelidir. Şahıs firmaları için e-imza yeterli iken Anonim Şirket veya Limited Şirket statüsündeki tüzel kişilikler Mali Mühür Sertifikası edinmelidir. Mali Mühür Sertifikası , TÜBİTAK’a bağlı Kamu Sertifikasyon Merkezi (Kamu SM) tarafından sağlanır. Kamu SM, Vergi Kimlik Numarası farklı olan tüm firmalar için ayrı başvuru ve ödeme talep eder.


E-İmza Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-İmza, KamuSM, BTK tarafından yetkilendirilen nitelikli elektronik sertifika (NES) salayıcısı özel firmalar tarından sağlanabilmektedir. 1, 2 veya 3 yıllık seçeneklerle kimlik tespiti ve imza karşılığında e-imza sertifikanızı edinebilirsiniz.

Türkiye'nin en yaygın E-İmza sağlayıcısı E-Tuğra'nın e-imza sertifikasına sahip olmak için bizi hemen arayın.


E-fatura

Mali Mühür Başvurusu Nasıl Yapılır?

  1. Mali Mühür Sertifikası için https://mportal.kamusm.gov.tr/bp/edf.go adresine gidilir. Açılan sayfada ilgili alanlar doldurularak başvuru gerçekleştirilir. Bu link üzerinden başvurduğunuzda sadece Mali Mühür Sertifikası için başvurmuş olursunuz. E-Fatura Uygulama ve E-Defter Uygulama başvuruları ayrıca GİB üzerinden yapılmalıdır. Alınan Mali Mühür Sertifikası her iki uygulamada da kullanılabilmektedir.

  2. Başvuru yapıldıktan sonra başvurunun son ekranında verilen bilgilere göre ödemeler gerçekleştirilir. (Ödemeler Kamu SM Vakıfbank Kurum Ödemeleri sayfasından/Banka Şubeleri/ İnternet Şube/Mobil Şube’den vergi kimlik numaranız sorgulama yaparak gerçekleştirilecektir. Ödeme bilgilerinizi ayrıca başvuru barkodunuz ile de teyit edebilirsiniz.)

  3. Talep edilen ürün ve hizmet bedeli Kamu SM hesabına geçtikten sonra Sertifika üretimine başlanır.

  4. Sertifika, üretimi tamamlandıktan sonra, iletişim adresine kurye aracılığıyla gönderilir, kimlik ibrazı ve imza karşılığı teslim edilir.

Not: Mali mühür sertifikası almış olan kurum ve mükelleflerin, telefon ve eposta gibi bilgileri http://www.kamusm.gov.tr/ web sayfası üzerinden Online İşlemler- Mali Mühür İşlemleri menüsünden giriş yapılarak, bilgi güncelleme butonu ile güncellenebilir. Kurumun Vergi Numarası ya da ünvanının değişmesi durumunda başvuru süreci maddeleri tekrarlanır.


Mali mühür başvurusu, e-fatura başvurusu ve e-defter başvurularının ayrı ayrı yapılması gerekmektedir. Mali mühüre başvuran mükelleflerin hemen e-fatura uygulamasına geçme zorunluluğu bulunmamakta olup, e-fatura uygulamasına geçiş için ayrıca başvuru yapılması gerekmektedir.


E-Fatura Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-Fatura başvurusu https://portal.efatura.gov.tr/efaturabasvuru/ adresinden online olarak yapılır. Uyumsoft e-fatura kullancak olan müşterilerimizin Yararlanma Yöneti Olarak “Özel Entegratör” seçeneğini seçmelidir.


Uyarı: Başvuru esnasında e-imza veya mali mühür sertifikanızı başvuru yaptığınız bilgisayara bağlamayı unutmayın


E-Fatura mükallefliğiniz GİB tarafından birkaç saat içerisinde onaylanır.


Onaylandıktan sonra size sağlayacağımız giriş bilgileriyle http://portal.uyumsoft.com.tr/ Uyumsoft e-dönüşüm portaline giriş yaparak e-fatura işlemlerinizi rahat, kolay ve güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.


Hatırlatma: Başvurular ve kullanım esnasında yaşayabileceğiniz sorunlar için 0545 663 37 62 nolu telefondan bizi veya 0850 460 30 30 veya 0850 222 00 52 nolu telefonlardan Uyumsoft E-Dönüşüm Destek hattını arayabilirsiniz.

1.102 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page