top of page
  • modernabilisim

Sanayide Analizin Gücü

Verinin Değil Analizin Gücü

Verinin artık ne kadar değerli olduğu herkesin kabul ettiği bir gerçek. Hatta verinin yeni petrol olduğu, verinin gücün kaynağı olduğu gibi metaforlar da sık sık kullanılıyor. Ancak veri işlenebildiği ve anlamlandırılabildiği ölçüde güç kazandırıyor. Bunun için de analiz ve veri işleme platformları her geçen gün önem kazanıyor. Bu amaçla dünyanın dev bilişim firmaları analitik platformlarıyla kıyasıya bir rekabet içinde.


Dijital Dönüşüm ve Çok Paydaşlı (Multi-Disiplin) Projeler

Şirketler de dijital dönüşüm projelerini artık birer iş birimi haline getirip bu dönüşümü ve gelişimi sürekli hale getirmenin peşindeler. Bu amaçla kurulan dijital dönüşüm direktörlükleri şirketin hemen her faaliyetini dijitalleştirmek, ölçmek ve analiz etmek için bütçe ve iş gücü ayırıyor. Bu çalışmalara başlanmış olması dahi şirkete hisse değeri ve PR alanında katkı sağlıyor.

Ne var ki bu çalışmaların sürekliliği için çok hızlı somut çıktılar alınması bekleniyor. Bunun yolu da farklı uzmanlık alanlarının bir arada sinerji içinde çalışmasından geçiyor. Dijital Dönüşüm birimlerinin temel görevlerinden biri de projelerinde birimler arası iş birliği ve sinerjiyi sağlaması.



Üretimin Temeli Makinalar ve Dijitalleşme

Üretimi makina gücüne dayanan sanayi firmaları için dijitalleşmede en önemli alanlarda biri makinalardan toplanan verilerin işlenip anlamlı bilgiye ve çıkarımlara ulaşılmasıdır. Bu noktada karşımıza IoT (nesnelerin internet) kavramı ve giderek yaygınlaşan sesnörler çıkıyor. Özellikle makina sağlığıyla ilgili en önemli belirteçler olan titreşim, akustik, sıcaklık, akım, yağ gibi veriler sensörler yardımıyla artık rahatlıkla toplanabiliyor.


Bu verilerin online sensörlerle sürekli olarak toplanması, analiz edilebilir ve çıkarım yapılabilir hale gelmesini sağlıyor. Trendler, eşik değerler, pik değerler gibi kriterlerin doğru analiziyle makinanın sağlık durumunu hakkında detaylı çıkarımlar yapılabiliyor. Makinanın ne zaman arızalanacağı, bu arızanın hangi parçadan kaynaklanacağını bilmek bu arızayı gerçekleşmeden gerekli önlemleri almak için zaman kazandırıken, plansız duruşları önlemek, parça ve ekipman zayiatını azaltmak gibi çok değerli faydalar da sağlıyor.



Makina Sağlığı ve Arıza Erken Tespit

Wisersense hem sağladığı yüksek hassasiyetli, düşük maliyetli sensörleri üç eksenli titreşim, sıcaklık, akustik gibi bir çok veriyi aynı anda online olarak sürekli ve doğru şelikde topluyor. Toplamakla kalmıyor AI (Yapay Zeka) ve ML (Makina Öğrenini) algoritmaları yardımıyla bu veriyi anında işleyip makinanızın güç, devir, dişli veya kanat sayısı, rulman modeli gibi bilgileri ile birlikte hesaplayarak gelişmiş spektrum analizi imkanı ve otomatik analizler sunuyor.


Bu sayede bir yandan makinanızın çalışma durumunu ve sağlık trendini izlerken bir yandan da detaylı analizini yapma, semptomları değerlendirmeniz için ideal ortamı sağlıyor. Bu özellikleri ile Wisersense standart veri analiz platformlarından ayrılıp makina sağlığı izleme ve arıza erken tespit konusunda özelleştirilmiş bir çözüm sunuyor.


Bu çözümün firmanızdaki kullanım alanları hakkında detaylı görüşmek üzere benimle iletişime geçebilirsiniz.


0545 663 37 62

223 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page